Koronavírus

2020.03.16. 19:08

Felfüggesztették a Notre-Dame székesegyház helyreállítási munkáit

A megerősítést az eredeti tervek szerint az első félév végén fejezték volna be.

A couple pass past by fence in front of the Notre-Dame Cathedral in Paris on December 24, 2019. The Christmas mass will not be held this year at the Notre-Dame Cathedral for the first time since 1803, workers continue to shore up the fragile building after a devastating fire in April. (Photo by Paulo Amorim/NurPhoto)

Forrás: AFP

Fotó: NurPhoto

A koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a tavalyi áprilisi pusztító tűzvész utáni megerősítési munkákat a párizsi Notre-Dame székesegyházban – közölte a helyreállításért felelős állami szervezet.

A meglévő fertőtlenítési lehetőségek nem teszik lehetővé, hogy megfelelően alkalmazni lehessen a koronavírussal kapcsolatos biztonsági szabályokat – így a kötelező biztonságos távolságot – az építkezésen dolgozók esetében, ezért minden munkát meghatározatlan időre felfüggesztenek.

„Példát kell mutatni, teljes biztonságot kell adni a helyszínen dolgozó munkatársaknak” – mondta az AFP francia hírügynökségnek egy nevének elhallgatását kérő illetékes.

A megerősítési munkákat az eredeti tervek szerint az első félév végén fejezték volna be. Rövidesen kezdődött volna a munkák legkényesebb szakasza, a tűzvész előtt a székesegyház köré emelt állványzat lebontása.

A párizsi önkormányzat kedden döntött a parkok és kertek meghatározatlan idejű bezárásáról.

Franciaország idegenforgalmi látványosságai – a Louvre múzeum, a versailles-i kastély vagy az Eiffel-torony – péntek óta tart zárva a fertőzés elkerülése érdekében.

A moziknak, bároknak, diszkóknak, bevásárlóközpontoknak, könyvtáraknak, előadótermeknek szintén zárva kell maradniuk április 30-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!