Járvány

2020.08.11. 13:06

Palackozott oroszlánürüléket árul a világ egyik leghíresebb cirkusza

Nagyragadozók – macskák és más kisebb ragadozók távoltartására alkalmas – ürülékéből jut pénzhez egy, a járvány miatt bevétel nélkül maradt német cirkusz.

03 July 2020, Bavaria, Munich: Martin Lacey, lion and tiger trainer at Circus Krone, stands next to his lion King Tonga, holding a jar of lion droppings in his hands. The lion droppings are supposed to help against cats in the home garden and martens in the car, for example. Photo: Sven Hoppe/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Sven Hoppe

A híres Krone cirkusz, amelynek a koronavírus-járvány miatt már hónapok óta nincs jegyárbevétele, befőttesüvegbe töltve árusítja 26 oroszlánjának és tigrisének ürülékét, amely a tapasztalatok szerint

hatásosan tartja távol a virágos- és veteményeskerteket összemászkáló macskákat és az autók kábeleit elrágó menyétféléket. Állítólag elijeszti a vaddisznókat is.

Az üvegenként 5 euróért árusított macskariasztót viszik, mint a cukrot, Martin Lacey idomár szerint messze földről érkeznek a vásárlók, akik esküsznek a portéka hatására. Lacey már régóta tudta, hogy van kereslet az oroszlánok és tigrisek ürüléke mint természetes macskariasztó iránt, de csak a járvány okozta szorult helyzetben fogott bele a szagos üzletbe.

Német hírportálok beszámolói szerint

a cirkusz eddig 2000 üveg oroszlánürüléket adott el, és a nagy keresletre tekintettel hétfőn alkalmi bolt is nyílt Mr. Poo néven

a Krone cirkusz müncheni főhadiszállása előtt.

Akik közelebbről is megismerkednének a Löwenkot – Der natürliche Katzenschreck für ihren Garten néven árusított termék „gyártási folyamatával”, ellátogathatnak a cirkusz wesslingi államfarmjára is, ahol a mutatványokban szereplő oroszlánokat és tigriseket tartják.

A cirkusznak napi 10 ezer euró kiadása van annak ellenére, hogy a járványügyi korlátozások miatt jelenleg nem tarthat előadásokat, csak az állatok takarmányozása napi 3000 euróba kerül.

Borítókép: oroszlánidomár, oroszlán és oroszlánürülék egy megható képen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!