Járvány

2021.08.26. 19:00

Még a szupermarketek pénztárainál is felvehetik az oltást a bécsiek

Új oltási kampány indul az osztrák fővárosban annak érdekében, hogy még az ősz előtt emelkedjen a beoltottak száma. Az osztrák fővárosban azt a stratégiát követik, hogy ott is beoltathassák magukat az emberek, ahol a legtöbbet tartózkodnak.

People wait in line in front of a vaccination station that is installed at a BILLA Plus (REWE Group) supermarket in Vienna on August 25, 2021 during the coronavirus (COVID-19) pandemic. - At this vaccination center, you can be vaccinated against the coronavirus without registering. (Photo by ALEX HALADA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Alex Halada

Éppen ezért a következő lépésként oltóállomásokat telepítenek egyes szupermarketek elé, valamint közvetlenül a szupermarketek pénztáraihoz, kezdetben három kerületben – írja Peter Hacker (SPÖ) egészségügyi tanácsnokra hivatkozva a Wien.orf nyomán a V4NA hírügynökség.

Oltóbusz a nyári iskolákban

A beadott oltások száma folyamatosan növekszik Ausztriában. Ez többek között annak is köszönhető, hogy az osztrák kormány az elmúlt időszakban oltóbuszokat indított. Az így felvett oltásokhoz ugyanis nem szükséges regisztrálni. Az akció elsődlegesen a fiatalabb generáció oltását célozza, ezért vannak jelen a nyári iskolákban is. A buszokon tizenkét éves kortól iskolásokat vakcináznak, 14 év alattiaknak szüleik beleegyező nyilatkozatára van szükség. Az oltóbuszok állomásait folyamatosan frissítik és hozzáadják azok menetrendjéhez. Az iskolák szeptember elején következnek. A 12 és 24 év közötti korosztály 41 százaléka kapta meg az oltás első adagját, 47 százalékuk pedig teljes mértékben immunizált.

Jelenlegi helyzet

A fiatalok átoltottsági aránya elmarad az országos átlagtól. Az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatása szerint Ausztriában jelenleg 5 464 437 személy (a teljes lakosság 61,17% -a) kapott legalább egy koronaoltást, ebből 5 152 919 ember (57,69%) rendelkezik teljes védettséggel, azaz két oltással.

Borítókép: Oltásra várakozók sora egy bécsi Billa áruház bejáratánál felállított oltópontnál 2021. augusztus 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!