Hatalmas szerencse

2021.09.06. 13:50

Megtalálták a hároméves gyereket, aki az erdőben tűnt el

Jó állapotban van, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba szállították.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Előkerült az ausztráliai Új-Dél-Walesben hétfőn az a hároméves kisfiú, aki péntek este tűnt el az erdőben a Sydney-től 110 kilométerre található Puttyban lévő családi birtokról. Tracy Chapman rendőrfőnök elmondta, a gyereket, Anthony Aj Elfalakot a keresésére indult helikopter egy patakban ülve találta meg. A rendőrség által bemutatott felvételen az is látszik, hogy a pulóvert és pelenkát viselő fiú tenyeréből épp vizet kortyolt, amikor ráakadtak.

Több száz ember indult az elmúlt napokban a nonverbális autizmussal élő Aj keresésére. Végül otthonától 470 méterre bukkantak rá a fiúra, aki lényegében sértetlenül megúszta az elmúlt napokat, csak hangyacsípéseket, pelenkakiütéseket és néhány zúzódást szerzett.

Apja, Anthony Elfalak elmondta, csodaként tekint arra, hogy visszakapta fiát.

Most el sem engedi az anyját. Amint meghallotta a hangját, kinyitotta a szemét, ránézett és azonnal álomba merült – számolt be az apuka a viszontlátásról.

A fiút egy olyan területen találták meg, amelyet már korábban átvizsgáltak. A rendőrség feltételezései szerint Aj egész idő alatt az erdőben lehetett. Chapman szerint a fiú túlélésében kulcsfontosságú volt a víz közelsége a dehidratáltság veszélye miatt. Aj összesen három éjszakát töltött a régióban, ahol éjszakánként 6 fok körülire csökken a hőmérséklet.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!