Veszélyes látogatók

2021.09.24. 07:00

Vaddisznók kóboroltak Róma utcáin

Vaddisznócsorda vonult végig szerdán az olasz főváros északi részének utcáin, a videófelvételek szerint az állatokat nem zavarta sem a gépkocsiforgalom, sem a járókelők sokasága.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Róma külvárosaiban rendszeresen felbukkannak vaddisznók az utóbbi években, az állatokat valószínűleg a gyakran kiürítetlen szemetestartályokból kiáramló bűzlő hulladék vonzza.

A probléma annyira mindennapossá vált, hogy az októberi római főpolgármester-választás kampányában is hangsúlyos témává vált.

Virginia Raggi újraválasztásáért küzdő jelenlegi polgármester, az Öt Csillag Mozgalom tagja a hónap elején bírósági keresetet nyújtott be, amelyben azzal vádolta az ellenlábas Demokrata Párt vezette, fővárost ölelő Lazio térséget, hogy nem képes semmit tenni azért, hogy a vadállatokat Rómán kívül tartsa.

A térség vezetése cáfolta a vádakat, mondván, a várost körülvevő vidéki területek igazgatása a különböző római önkormányzatok hatáskörébe tartozik.

„Még az iskolába járás is veszélyesé vált itt”

– mondta a Róma északi részén élő Nunzia Cammino.

Roberto Gualtieri, a Demokrata Párt tagja, Raggi egyik fő ellenfele a főpolgármester-választáson a keresetet viccnek nevezte, és rossz igazgatással vádolta a főpolgármesteri hivatalt.

„Ahelyett, hogy polgármester lenne, Raggi zoológusként volt kénytelen dolgozni. Láttunk már vaddisznókat, labrador nagyságú patkányokat, gyilkos sirályokat”

– vágott vissza Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője szerdán, Raggi mellett kampányolva.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában