Hatnapos turnusok

2022.03.08. 07:45

Már lehet jelentkezni a nyári Erzsébet-táborokba

Már lehet jelentkezni a felújított zánkai és fonyódligeti Erzsébet-tábor június 19. és augusztus 26. közötti hatnapos turnusaira – közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány hétfőn.

Az élménytáborozásra iskolák és gyermekjóléti alapellátást nyújtó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos (az egyik turnus esetében 6-11. évfolyamos) tanulókkal, az erzsebettaborok.hu oldalon keresztül, április 8-áig. A két balatoni helyszínen hatnapos, ötéjszakás turnusokban várják a vakációzókat tíz héten át – közölték.

Az alapítvány biztosítja a szállást, a napi ötszöri étkezést, az egészségügyi ellátást és a táboron belüli programokat. A zánkai és a fonyódligeti táborba idén is ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek. A zánkai táborban az alapítvány naponta hatvan, a fonyódligetiben pedig harminc programot szervez, amelyek a magyarság és honismeret, a sport, a tudomány, a kultúra és a kereszténység témákra épülnek.

A gyerekek egyebek mellett színházi és cirkuszi előadáson, koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, valamint közösségépítő és digitáliskompetencia-fejlesztő, valamint lelki programokon is részt vehetnek, sőt kalandparkok, sárkányhajózás, sétahajózás és vízibiciklizés is vár rájuk.

A fonyódligeti Erzsébet-tábor korszerűen felújított, családias légkörű sátortábor, ahol modern berendezésű, jurtajellegű szállások, új, zuhanyzós mosdók, felújított étterem és megújult közösségi terek szolgálják a kényelmet. A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő, gyermekvárosi hangulat, felújított, saját fürdőszobás szállások, új, tágas étterem és új közösségi terek várják – áll a közleményben.

Idén tizedik éve működnek az Erzsébet-táborok, amelyekben nemcsak nyáron, hanem minden évszakban kínálnak programokat a szervezők. 2012 óta egymillióan vettek részt valamilyen típusú Erzsébet-táborban – ismertették.

Borítókép: gyerekek sárkányhajóznak a Balatonon a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2019. június 25-én (Bodnár Boglárka/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!