Túl közel ment

2022.06.01. 21:00

Fiatal nőt repített a levegőbe egy feldühödött bölény

A bölények kiszámíthatatlanok, a Yellowstone-ban több embert sebesítettek meg, mint bármely más állat.

Bölény öklelt fel egy 25 éves nőt az amerikai Yellowstone Nemzeti Parkban.

A bölény hétfőn a wyomingi nemzeti park meleg vízű forrásairól és gejzírjeiről ismert Black Sand Basin egy sétaútja mellett lépdelt, a világ leghíresebb gejzírje, az Old Faithful közelében, amikor a nő közelebb ment hozzá – írta közleményében a Yellowstone.

Mintegy három méterre volt az állattól, amikor a bölény rátámadt, felöklelte és feldobta a levegőbe.

Az ohiói Grove Cityben lakó nő a szúrt seb mellett más sérüléseket is szenvedett, amikor a háromméteres magasságból lezuhant. A nemzeti park sürgősségi egészségügyi szolgálata segített rajta, majd egy idahói kórházba vitték.

A Yellowstone vezetői szerint ez volt az idei első bölényöklelés, amiről tudomást szereztek. A bölények kiszámíthatatlanok, a Yellowstone-ban több embert sebesítettek meg, mint bármely más állat. Háromszor olyan gyorsan tudnak futni, mint az emberek.

A világ legrégibb nemzeti parkjának szabályzata alapján a látogatóknak több mint 23 méteres távolságot kell tartaniuk a bölényektől. A közlemény arra is kitért, hogy ugyanannak a bölénynek a közelében, 23 méteren belül két másik ember is tartózkodott.

A balesetet vizsgálják, további információt egyelőre nem adtak.

Borítóképünkön egy bölény. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!