Verseny és kiállítás

2022.08.05. 12:20

Hazánkban tartják a guppitenyésztők Európa-bajnokságát

Tizennyolc ország mintegy nyolcvan tenyésztőjétől kétszáz halpár érkezett az ezekben a napokban zajló eseményre, amelynek Paks városa ad otthont.

A lakosság számára nyilvános programon augusztus 6-án nézhetik meg az érdeklődők a díjazott halakat, konzultálhatnak a tenyésztőkkel. A belépés díjtalan, a rendezvény a kiállított versenyhalak aukciójával zárul, amelyen a hobbi iránt érdeklődők is részt vehetnek.

Pasaréti Gyula,  az Akvaristák Magyarországi Egyesületének (AME) elnöke közölte, Európában sok évtizedes hagyománya van a guppi szabványok szerinti tenyésztésének, az első versenyt 1954-ben Németországban szervezték.

Az egyesület adatai szerint

a hazai versenyguppi-tenyésztők száma az utóbbi években jelentősen emelkedett, Magyarországon vállalkozásként a díszhal-tenyésztésnek néhány száz, míg a díszhalas hobbinak százezres tábora van.

Versenyzéssel, versenyguppik tenyésztésével több száz tenyésztő foglalkozik Európában, ahol ennek sok évtizedes hagyománya van.

A magyar guppitenyésztők nemcsak létszámukkal, de munkájukkal is felkeltették a nemzetközi szakma figyelmét, a korábbi versenyeredményeknek köszönhető, hogy 2022-ben ismét Európa-bajnokság szervezési lehetőséget kapott az Akvaristák Magyarországi Egyesülete - mondta Pasaréti Gyula.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!