Jótékonysági akció

2022.09.07. 18:00

Az Ökumenikus Segélyszervezet 500 óvodás évkezdését támogatja

A szervezet az „Iskolakezdés együtt!” segélyakció keretein belül már hatodik éve az ovisoknak is segít. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak, az utolsó csomagokat a mai napon Kaposváron vehették át a gyerekek.

A támogatók azon dolgoznak, hogy a kicsik első kortárs közösségi élménye oldott és örömteli legyen

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Az E.On Hungária Csoport 500 óvodakezdő csomaggal támogatja a kisebbek élményteli évkezdését és az óvodai közösséghez csatlakozásukat. Az energiavállalat idén immár tizenegyedszer csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet jótékonysági akciójához. Az iskolakezdési tanszercsomagot adományozó programhoz 5 millió forint értékű támogatással járult hozzá. További 5 millió forinttal az óvodakezdő kisgyerekeket is támogatja, fejenként 10 ezer forint értékű ajándékkal.

Már 3000 csomagot adtak át az óvodásoknak
Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Összesen 140 csomagot osztottak ki a mai napon, szeptember 7-én az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába járó, illetve az intézmény látókörében lévő kaposvári családok számára. 

Az adományok átadása Kaposváron vette kezdetét, és hogy még teljesebb legyen a gyermekek öröme, a szervezők egy interaktív műsorral is meglepték a rendezvényen résztvevő óvodásokat. 

A tornazsák egy tisztasági csomagot, továbbá kézműves- és kreatív foglalkozáshoz használható eszközöket, valamint egyéni, illetve intézményi igényekre szabott ajándékot tartalmaz.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

"A program kezdete óta már a 3000 óvodás ajándékcsomagot adtunk át. Azzal a szándékkal, hogy a benne rejlő, gondosan összeválogatott színes kréták, ceruzák, az első óvodai fogkefék vagy éppen tornacipő segítse a legkisebbek beilleszkedését és hozzájáruljanak a gondtalan mindennapjaikhoz" – mondta el Varga Ivett, az E.On Hungária Csoport szóvivője.

A támogatás a szomszédos országban folyó háború hatásai és a nehéz gazdasági helyzet miatt is nagy segítséget jelent, hiszen sok rászoruló család került még nehezebb anyagi helyzetbe

 – nyilatkozta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári intézményének vezetője az adományok átadásakor. 

Bepillantást nyerhet az Iskolakezdés együtt! segélyakcióban résztvevő gyerekek örömébe:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!