Adománygyűjtés

2021.10.25. 16:17

Az egészségügyi ellátás támogatására szervez adománygyűjtő kampányt a Lidl

Az egyetemi klinikák évente mintegy 140 ezer fekvőbeteg esetét látják el, a pandémia kezdete óta pedig több mint 6 ezer COVID-19 beteget kezeltek.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A hazai egészségügyi ellátás támogatása céljából október 25-től elektromos kórházi ágyak vásárlására indít nagyszabású, országos szintű adománygyűjtő kampányt a Lidl Magyarország. A vállalat minden eladott Pilos 2,8 százalékos dobozos ESL magyar tej árából 5 forintot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánl fel, az összegyűlt adományt pedig az akció végén megduplázza.

Az elmúlt időszakban különösen nagy teher hárult az egészségügyre, ezért még fontosabbá vált, mint valaha, hogy az ellátáshoz szükséges eszközök maximálisan hozzájáruljanak a betegek ellátásához, gyógyításához. A mozgásképtelen vagy mozgásukban akadályozott betegek sok esetben a nap 24 óráját a betegágyban fekve töltik, ezért különösen fontos, hogy a kórházi ágy a korszerű terápiás elveknek megfelelő legyen.

Vállalatunk kampányának célja, hogy vásárlóinkkal összefogva az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményét, a havonta mintegy 12 ezer fekvőbeteget kezelő Semmelweis Egyetemet modern, elektromos kórházi ágyak beszerzésében segítse és ezáltal közösen hozzájárulhassunk a magyar egészségügyi ellátás fejlesztéséhez és a magyar emberek egészségének támogatásához – mondta el Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

A speciális, 1-1,5 millió forint értékű ágyak magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést.

A leereszthető védőkorlátok a páciensek könnyebb mozgatását teszik lehetővé, amíg a fékekkel ellátott, gördülő kerekek a beteg szállítását, az ágyak mozgatását könnyítik meg.

A többrétegű matracok csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét
Fotó: SOTE

A legmodernebb színvonalat képviselő ágyak számának bővítése amellett, hogy hozzájárul betegeink legmagasabb szintű ellátásához és gyógyulásához, emeli pácienseink komfort- és biztonságérzetét, és az ápolási feladatokat végző szakdolgozóink munkáját is jelentősen segíti – emelte ki az együttműködés kapcsán Merkely Béla.

A Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki az adománygyűjtés kezdeményezéséért. Hangsúlyozta, a Semmelweis Egyetem Magyarország a közép-európai régió vezető orvos- és egészségtudományi felsőoktatási intézménye, amelynek célja, hogy a betegellátás terén a legmagasabb színvonalat képviselje.

A speciális ágyakat a COVID-19-ben szenvedők kezelésében, valamint rehabilitációjuk során is használni fogják. Így az adományozók az egyetem járvány elleni küzdelmét is támogatják – mondta Merkely Béla.

A negyedik hullám kapcsán pedig hangsúlyozta az oltás felvételének fontosságát. Kiemelte, az a legjobb vakcina, ami a vállunkban van.

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett az egészséges táplálkozás és az egészségtudatos életmód támogatása mellett. Ennek jegyében immár harmadik éve havi szinten nagy értékű élelmiszeradománnyal támogatja a kórházi ápolásra szoruló beteg gyermekek étkeztetését, közvetve pedig gyorsabb felépülésüket. Mindemellett magas minőségű termékkínálatával, a vásárlókat megszólító edukációs kampányaival, és különféle szponzorációs tevékenységeivel is folyamatosan az egészségtudatos életmód előmozdításán dolgozik.

Az október 25-től induló adománygyűjtő akcióban minden hazai Lidl áruház részt vesz.

Bővebb információ a kampányról a Lidl honlapján található.

A Semmelweis Egyetem Alapítványt 1992-ben hozták létre azzal a céllal, hogy támogassa az egyetem oktató, gyógyító és kutató tevékenységét. Az alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, közfeladatokat lát el az egészségmegőrzés, a betegség-megelőzés, a gyógyító és az egészségügyi rehabilitációs tevékenység, a tudományos tevékenység, a kutatás, a nevelés és az oktatás, a képességfejlesztés, valamint az ismeretterjesztés területén. További információk az alapítvány honlapján olvashatóak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!