sajátos akció

2019.03.24. 21:52

Beloptak egy képet a moszkvai Tretyjakov Képtárba

Nem elírásról van szó: ismeretlenek nem ki, hanem becsempésztek egy képet a múzeumba.

Forrás: Shutterstock

Ismét váratlan esemény történt egy moszkvai múzeumban: öt ismeretlennek észrevétlenül sikerült felakasztania egy portrét a Kreml mellett lévő Állami Történeti Múzeumban.

Kedden egy csaknem teljesen meztelen férfi vonult végig a világhírű moszkvai Tretyjakov Képtár kiállítótermein, egy pillanatra megállva a leghíresebb festmények előtt. Miközben magára vonta a látogatók figyelmét, egy társa titokban apró műalkotásokat helyezett el szerte a galériában. A képtár szerint „modern művészek” engedély nélküli performanszáról volt szó.

Az Interfax hírügynökség vasárnapi beszámolója szerint

a történeti múzeumban az ismeretlenek az utolsó cár, II. Miklós feleségét, Alekszandra Fjodorovnát ábrázoló portrét akasztottak a falra észrevétlenül.

A csoport egyik tagja elvonta a teremőr figyelmét, a többiek pedig kifüggesztették a portrét, amelynek a kerete is alig ütött el a többiétől.

A múzeum illetékesei szerint az akciót előre megtervezhették. „A tettesek nyilvánvalóan nem először jártak a múzeumban. Akciójuk nemcsak a történeti múzeumot, hanem a többi orosz kiállítóhelyet is kellemetlen helyzetbe hozza” – fogalmazott a múzeum szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!