gyermekáldás

2019.05.22. 07:02

Egészségesek a lengyel hatos ikrek

A szülésnél orvosokból és szakdolgozókból álló negyventagú csoport segédkezett.

Krakkó, 2019. május 21. Újszülött hatos ikrek egyike a krakkói egyetemi klinikán 2019. május 21-én. A négy lány és két fiú május 20-án hajnalban jött világra császármetszéssel az édesanya 29 hetes várandóssága után. Az anya jól van, a csecsemõket inkubátorba helyezték. MTI/PAP/Lukasz Gagulski

Forrás: MTI / PAP / Lukasz Gagulski

A hétfőn született hatos ikrek, négy lány és két fiú mind egészségesek – hangzott el a krakkói Egyetemi Kórház sajtóértekezletén kedden.

A kislányok, Zosia, Kaja, Malwina és Nela, valamint a kisfiúk, Filip és Tymon császármetszéssel születtek a terhesség 29. hetében. Orvosaik elégedettek az állapotukkal, bár a gyerekek tüdeje és központi idegrendszere még kissé fejletlen, mivel koraszülöttek.

A legkisebb iker 890 gramm, a legnagyobb 1300 gramm súlyú. Mindannyian inkubátorban vannak. Várhatóan több hónapig tartják őket megfigyelés alatt a kórházban az előtt, hogy hazamehetnének.

A hatos ikrek édesanyja, Klaudia Marzee a lengyel televíziónak elmondta, hogy csak öt babára számítottak, úgyhogy a családnak is meglepetés volt, hogy hatos ikrek születtek.

A szülésnél orvosokból és szakdolgozókból álló negyventagú csoport segédkezett.

A gyermekek apja, Szymon Marzec nagy örömmel beszélt a kicsik érkezéséről, de hozzátette, hogy sok aggodalom is kísérte jöttüket.

„Boldogok vagyunk, hogy a gyerekek a lehető legjobb kezekben vannak, és most már mi is mellettük lehetünk és átadhatjuk szeretetünket”

- mondta.

Lengyelországban először születtek hatos ikrek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!