segítettek a peruiak

2020.01.28. 15:03

Egy hónapon át bolyongtak az őserdőben

A bennszülöttek a Facebookon hozták nyilvánosságra a fotójukat.

Forrás: Shutterstock

Egy hónap után mentettek ki az amazonasi őserdőből egy kiránduló nőt három gyerekével. A rendkívül legyengült állapotú 40 éves nőt, valamint 10, 12 és 14 éves gyerekeit perui őslakosok találták meg, az ő segítségükkel kerültek haza.

A kolumbiai Puerto Leguízamóban élő nő férjével és a gyerekekkel decemberben kirándult az esőerdő egyik olyan részére, amelyet a turisták és a helyiek is csak ritkán látogatnak – írja az El Tiempo című lap hétfőn.

Az apa vásárolni ment, ezalatt azonban heves vihar tört ki. Felesége a gyerekekkel a férfi keresésére indult, de eltévedtek. A nő és a gyerekek 34 napon át bolyongtak az erdőben, ezalatt bogyókat ettek.

Végül egy perui bennszülöttcsoport találta meg őket. Az őslakosok a Facebookon hozták nyilvánosságra a fotójukat, így jutott az apa tudomására családtagjainak holléte. Ezt követően értesítette a kolumbiai és perui hatóságokat, segítségükkel kórházba vitték a nőt és a gyerekeket.

Az anya és a gyermekek is alultápláltak voltak, kiszáradtak, gombás fertőzések és férgek borították testüket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!