megáll az ész

2019.05.24. 10:31

Egy pár sárgadinnyét 13,3 millió forintért adtak el Japánban

Egy üdítőital-gyártó fizetett érte rekordárat.

Forrás: Shutterstock

Soha nem látott áron, kereken ötmillió jenért (13,3 millió forint) adtak el egy pár prémium minőségű sárgadinnyét pénteken, a szezon első aukcióján Japánban, Hokkaido szigetén.

A kantalup típusú, narancssárga húsú, lédús, mézédes dinnye a sziget északi részén fekvő Jubariban, a sárgadinnye-termesztés központjában termett.

Egy üdítőital-gyártó fizetett érte rekordárat abból az alkalomból, hogy 10 éve került piacra sárgadinnye-ízesítésű szódavize.

A jubari sárgadinnye darabját általában 4 és 10 ezer jen (10,6-26,6 ezer forint) közötti áron kínálják, és rendszerint ajándéknak vásárolják. Az idei szezonnyitó aukción elért rekordár messze meghaladja a korábbi rekordot,

a tavalyi 3,2 millió jent (8,5 millió forint).

Az aranyáron vásárolt dinnyét a vevő, a nagojai Pokka Sapporo Food & Beverege Ltd. először közszemlére teszi a szapporói nagy sportcsarnokban és a nemzetközi repülőtéren, majd szín- és illatelemzésnek veti alá új termékek kifejlesztése céljából.

Jubariban csütörtök reggel kezdődött a sárgadinnyeszüret, amely várhatóan július elején tetőzik.

Borítókép: illusztráció / shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!