Vakmerő bűntény

2019.09.25. 09:58

Ellopták az állatkertből a francia háztetőkön kóborló fekete párducot (videó)

Gondozója nagyon aggódik egészségi állapotáért, mivel betegségre hajlamos, és nem elég erős.

Forrás: Pixabay.com

Ellopták egy franciaországi állatkertből azt a fiatal fekete párducot, amelyet a múlt héten fogtak be, amikor gazdájától megszökve Armentieres észak-franciaországi városka háztetőin kóborolt.

A vadmacskát keddre virradóra lopták el a belga határ közeli Maubeuge állatkertjéből – közölte Arnau Decagny, a városka polgármestere kedden. „A tolvajok egyetlen célja az állat ellopása volt” – tette hozzá.

Az állatkert személyzete reggel vette észre, hogy a nagymacska ketrec biztonsági ajtaját erőszakkal feltörték. A rendőrség vizsgálja az állatkert videokamera-rendszerének felvételeit.

A párduc múlt szerdán okozott aggodalmat Armentieres-ben, amikor a lakosok észlelték, hogy a háztetőkön sétál.

A vadmacska ugyanis egy nyitva hagyott ablakon keresztül megszökött gazdájától, aki otthonában tartotta őt. A rendőrség vizsgálatot indított a férfi ellen veszélyes állat magánlakásban való illegális tartása címén. Ha elítélik, akár egy év börtönbüntetésre is számíthat, és 15 ezer eurónyi büntetést is kiszabhatnak rá a nyilvánosság veszélyeztetésért.

A tűzoltóknak sikerült befogni a vadállatot és a Maubeuge-i állatkertbe vitték.

Decagny polgármester szerint az állat 10-11 hónapos lehet és 25-30 kilogramm súlyú. Gondozója nagyon aggódik egészségi állapotáért, mivel betegségre hajlamos, és nem elég erős.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!