elismerés

2020.01.28. 13:43

Először kapott három Michelin-csillagot Franciaországban egy japán séf

Kobayashi hagyományos francia konyhát visz modern „csavarral” és a fúziós konyha elemeivel.

Forrás: Shutterstock

A Michelin francia gasztronómiai kalauz történetében el először kapott három Michelin-csillagot Franciaországban egy japán séf, a Párizsban dolgozó Kobajasi Kei.

Mellette még két francia séf, Glenn Viel és Christopher Coutanceau érdemelt ki először három Michelin-csillagot az étteremkalauz 2020-as franciaországi kiadásában, amelyet hétfőn mutatott be Párizsban Gwendal Poullennec, a Michelin-kalauz vezetője.

A 42 éves naganói születésű Kobajasi kilenc éve nyitotta meg a francia fővárosban Kei nevű éttermét, amely 2017-ben két csillagot kapott a Michelin-kalauztól.

Már 15 évesen eldöntötte, hogy séf lesz és francia konyhát akar vinni Franciaországban.

Alaptanulmányait hazájában folytatta, húszévesen érkezett Franciaországba, ahol olyan mesterei voltak, mint Gilles Goujon, Michel Husser és Alain Ducasse sztárséfek.

Kobayashi hagyományos francia konyhát visz modern „csavarral” és a fúziós konyha elemeivel.

Konyhája tükrözi kézügyességét, és munkatársaitól is tökéletességet vár el az ételek megalkotásakor, amelyeket harmonikus ízek és állagok jellemeznek.

A franciaországi Michelin-kalauzban 628 éttermet minősítettek egy, két, vagy három csillaggal, utóbbit 29 vendéglátóhely érdemelte ki.

Az étteremkalauz már korábban bejelentette, hogy

megfosztották egyik csillagától a két éve elhunyt Paul Bocuse Lyon melletti legendás éttermét.

A francia gasztronómia pápájának tartott konyhafőnök vendéglője, a Collonges-au-Mont-d'Or-ban működő L'Auberge du Pont de Collonges 1965 óta megszakítás nélkül viselte a maximálisan adható három Michelin-csillagot, ami rekord az étteremkalauz történetében.

A Michelin indoklása szerint Paul Bocuse utódainak nem sikerült tartaniuk a háromcsillagos színvonalat, és tartoznak a vendégeknek azzal, hogy ezt jelzik is nekik a kalauzban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!