félelem

2018.07.16. 21:00

Elszabadult óriáspókok miatt retteg egy egész város

A világ legnagyobb pókfajtájához tartozó példányokat egy halálra rémült nő vette észre, ő értesítette az állatvédőket is.

Valaki az angliai Somercotes városa közelében lévő parkolóban hagyott több dobozt, amikben kifejletlen pókok voltak, melyek ha teljesen megnőnek egy nagyobb lapostányér méretét is elérhetik – írja a Borsonline.

A világ legnagyobb pókfajtájához tartozó példányokat egy halálra rémült nő vette észre, ő értesítette az állatvédőket is, miután valaki áthajtott a tárolódobozkákon. Amikor a szakértők megjelentek és szerették volna megnézni, hogy milyen pókokról is van szó, véletlenül szabadon engedtek kettőt.

Mind azon vagyunk, hogy megbizonyosodjunk róla, a pókok nincsenek a lakott területek közelében. Valószínűleg el fognak pusztulni, ha nem találjuk meg őket időben – mondta Sarah Towndrow szakértő aggódva a Mirrornak.

Fotó: www.mirror.co.uk

A braziliai madárpókok az esőerdőkben élnek, kistestű madarakkal, egerekkel és hüllőkkel táplálkoznak, átmérőjük pedig elérheti akár a 25 centimétert is. Azt nem tudni, hogy pontosan hány pókot találtak a parkolóban, milyen fajtájúak a megszököttek, esetleg mérgezőek-e, de biztosan nem a brazil vándorpókról, avagy másnéven banánpókról van szó.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!