vannak még csodák

2018.08.22. 17:17

Évtizedekig egy pincében porosodott egy amerikai katona ellopott tárcája

Robert S. McCusker tizedes tárcáját most visszajuttatták hozzátartozóinak.

Évtizedek múltán Franciaországból került elő egy amerikai katona tárcája, amelyet katonai zsákjával együtt akkor loptak el tőle, amikor hazaindult a koreai háborúból.

A barna bőr tárcát egy délnyugat-franciaországi kisvárosban, Chatellerault-ban találta meg egy háztulajdonos a pince lomtalanítása közben. Patrick Caubet figyelmét felkeltették a bőrtárcában lévő fekete-fehér fotók, és a Robert S. McCusker tizedes nevére kiállított hivatalos iratok.

Az nem derült ki, hogyan került a tárca Franciaországba, de Caubet úgy tudja, a házban valaha egy amerikai tiszti klub működött.

Caubet először a Pentagont és az amerikai nagykövetséget kereste meg, de végül a párizsi katonai hivatal és a közösségi háló segítségével sikerült felkutatnia McCuskernek a New Hampshire-i Doverben élő hozzátartozóit.

Kiderült, hogy McCusker, aki sokszor beszélt gyerekeinek katonai múltjáról, és azt is elmesélte, hogy ellopták a zsákját, 1983-ban elhunyt. Két gyermekének, Sharon Moore-nak és Steven McCuskernek azonban Caubet hatalmas örömöt szerzett a megkerült tárcával.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Angela Kotsell

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!