lángok

2019.10.15. 16:48

Filmre viszik a Notre-Dame tragédiáját

Sorozat készül a székesegyházat sújtó áprilisi tűzvészről.

Members of The Police Identite Judiciaire walk inside the Notre-Dame-de Paris Cathedral in Paris on April 16, 2019, a day after a fire that devastated the building in the centre of the French capital. - Pledges from French billionaires, businesses and the public sector to help rebuild Notre-Dame cathedral have reached nearly 700 million euros (790 million dollars) amid an outpouring of public support for one of Europe's most iconic monuments. (Photo by Christophe PETIT TESSON / POOL / AFP)

Forrás: Christophe PETIT TESSON / POOL / AFP

Fotó: AFP

A Vendome és a Pathé francia produkciós cégek angol nyelvű minisorozatot terveznek – közölte Philippe Rousselet, a Vendome alapítója. A 4-6 epizódos sorozat alapját egy, a New York Times című lapban megjelent cikk szolgáltatja, a tervek szerint 2021-ben mutatják be.

A forgatókönyvet elkészítéséhez során a produkciós cégek együttműködnek a New York Times munkatársaival.

Amennyire csak lehet, tartjuk magunkat a tényekhez. A sorozat készítése során is figyelemmel követjük az aktuális történéseket, mivel a tűz pontos okát még mindig nem állapították meg

- mondta el Rousselet.

Borítókép: a Notre Dame egy nappal a tűz után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!