Nevezési díj nélkül

2019.07.12. 14:31

Fókuszban a bíróság: idén is fotópályázatot hirdet az OBH

Négy plusz egy kategóriában lehet indulni: meg lehet fotózni, milyen a bíró a digitális világban, milyenek a régi bírósági épületek új fényben, milyen a zöld bíróság működés közben, s hogy milyen élethelyzetek adódnak a Nyitott Bíróság programjai közben.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) idén is pályázatot hirdet amatőr fotósok részére. Olyan fotózás iránt érdeklődők jelentkezését várja, akik szívesen készítenének képeket bírósági épületekről, a bírósági munkáról, mindennapokról, esetleg a tárgyalótermi eseményekről.

A pályázaton nevezési díj nincs.

A zsűri az egyes kategóriák legjobb képeit díjazza, valamint különdíjakat is kioszt. Ezen túlmenően a legtöbb közönségszavazatot kapott kép sem marad elismerés nélkül.

Önálló kategóriát alkotnak a mobiltelefonnal készített fotók, melyeket a bíráló bizottság külön értékel.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. október 4. 12 óra.

Az egyes kategóriák nyerteseinek díja: 200 ezer forint. Az OBH elnöki különdíja: 25 ezer forint. A bírálóbizottság különdíja: 25 ezer forint. A közönségdíj: 25 ezer forint. A mobiltelefonnal készült képek különdíja: 25 ezer forint.

A pályázat benyújtásához az érdeklődők további fontos részleteket a birosag.hu oldalon találnak: pályázati felhívás, a jelentkezési lap, pályázói nyilatkozat.

Ezeket már csak azért is fontos elolvasnia a reménybeli pályázóknak, mert az OBH ugyan hivatalos úton tájékoztatta a bíróságok elnökeit a fotópályázat kiírásáról, de

a bíróság van annyira különleges helyszín, hogy a bíróságokra való belépését megelőzően a kiszemelt épületekbe való belépés feltételeiről az illetékes sajtóosztályokkal kell majd egyeztetni.

A bíróságok sajtószóvivőinek elérhetősége természetesen szintén elérhető a birosag.hu megfelelő linkjén keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!