Gigászok harca

2018.01.30. 10:03

Frissítést küld a Microsoft az Intel hibás javítócsomagjának kiiktatására

Rendkívüli biztonsági frissítést bocsátott ki a Microsoft Corp. amerikai számítástechnikai óriás hétfőn, hogy kiiktassa az Intel processzorgyártó hibásnak bizonyult minapi javítócsomagját, amely az elmúlt évtizedek két legnagyobb biztonsági rését lett volna hivatott befoltozni.

US entrepeneur and co-founder of the Microsoft Corporation, Bill Gates attends a meeting to hear a presentation on work being carried out as part of the NHS Global Citizenship Programme, at St Andrew's House, Edinburgh, Scotland on January 26, 2018. / AFP PHOTO / POOL / Jane Barlow

Forrás: afp

A piacvezető processzorgyártó cég egy hete arra kérte a felhasználókat, hogy egyelőre ne telepítsék javításait, mert a frissítés futtatása után a számítógépek a normálisnál többször indultak újra és más „kiszámíthatatlan” jelenségeket is produkáltak.

A Microsoft hétfői közleménye szerint ezúttal egy „pályán kívüli” frissítést készítettek, amely kifejezetten az Intel által a Spectre biztonsági résre kiadott javításának 2-es változatát hivatott kiiktatni.

A legújabb frissítést mintegy négy héttel azután kellett kiadni, hogy az Intel megerősítette, chipjei két súlyos – Meltdown-nak és Spectre-nek nevezett – biztonsági rést tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy hackerek érzékeny információkat tulajdonítsanak el szinte bármilyen korszerű számítástechnikai eszközről.

A Windows operációs rendszerek gyártója szerint az Intel hibás javítócsomagja által kiváltott rendszerhibák egyes esetekben adatvesztést okozhatnak.

Borítókép: Bill Gates a Microsoft alapítója 2018. január 26-án

 AFP PHOTO / POOL / Jane Barlow

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!