ünnepély

2021.09.30. 07:00

Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját

Vasárnap megtartják az állatkerti nevelőszülők találkozóját is.

Budapest, 2021. július 23. Tapírkölyök gondozójával a Fõvárosi Állat- és Növénykert Dél-Amerika kifutójában 2021. július 23-án. A Rezsõ névre hallgató állat 2021. június 28-án született. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli szombattól hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az intézmény szerdai tájékoztatása szerint az állatkert főbejáratánál lévő téren gazdiképző hívja majd fel a figyelmet a felelős állattartásra a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola, a Heltay Kutyaotthon Alapítvány, valamint a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület közreműködésével.

A Nagy-tó mellett lévő állomáson az állatkert vadállatmentő tevékenységét és a FŐKERT munkáját ismerhetik meg az érdeklődők. Lesz játékos, kreatív kézműveskedés, a Sárosi Méhészet jóvoltából pedig méhészeti bemutatóval is készülnek.

Szombaton az ízeltlábúak világába is bepillantást nyerhetnek a látogatók a Magyar Rovartani Társaság állomásánál, vasárnap pedig a WWF Magyarország segítségével a hazai természeti érékek védelméről lesz szó.

Szombaton és vasárnap külön állomáshellyel lesz jelen a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, amely a legritkább hazai gerinces állat, a rákosi vipera védelme érdekében indított programot mutatja be, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület állomáshelyénél pedig a fenntarthatóság lesz a téma.

Vasárnap megtartják az állatkerti nevelőszülők találkozóját is.

A fesztivál programkínálatát látványetetések, állattréningek, bemutatók és az „állati alkatrészeket” bemutató „TapiZoo” állomások egészítik ki.

Borítókép: Tapírkölyök gondozójával a Fővárosi Állat- és Növénykert Dél-Amerika kifutójában 2021. július 23-án. A Rezső névre hallgató állat 2021. június 28-án született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!