nemi erőszak

2019.12.20. 12:16

Hosszú börtönbüntetésre ítélték a brazil csodadoktort

Tizenkilenc év és négy hónap börtönre ítélt a brazíliai Goiás állam bírósága egy önjelölt csodadoktort csütörtökön négy nő megerőszakolása miatt.

Brazilian "spiritual healer" Joao Teixeira de Faria (C), known as "Joao de Deus" (John of God) is escorted by supporters, upon arrival at his "healing center" Casa de Dom Inacio de Loyola, in Abadiania, 120 km southwest of Brasilia, state of Goias on December 12, 2018. - An internationally famous Brazilian "spiritual healer" accused by hundreds of women of sexual abuse told his followers on Wednesday "I am not guilty" of the allegations stacked against him. Police are starting to investigate complaints lodged by more than 450 women in Brazil following claims by a dozen of his followers aired by Globo TV and the O Globo newspaper last week that he forced them into sex acts under pretext of curing them of ailments. (Photo by EVARISTO SA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: EVARISTO SA

A 77 éves Joao Teixeira de Faria ellen párhuzamosan hasonló vádakkal több eljárás is folyik, de korrupcióval és illegális fegyvertartással is gyanúsítják.

A kuruzslót egy éve vették őrizetbe, miután több mint 500 feljelentés érkezett ellene a hatóságokhoz szexuális zaklatás miatt.

A lehetséges áldozatai között külföldiek is vannak, a többi között Németországból, Svájcból és az Egyesült Államokból. A saját lánya is zaklatással vádolta Teixeirát, aki „Joao de Deus” (Istentől való János) művésznéven nemzetközi hírnévre is szert tett.

A férfi Abadiania településen található „spirituális központjában” havonta mintegy 10 ezer követőt és pácienst fogadott, akik között sokan külföldiek voltak. Teixeirának ezen felül számos híve van az Egyesült Államokban és Európában is.

Az Egyesült Államokban népszerű Oprah Winfrey televíziós műsorvezető 2013-ban látogatta meg a férfit, s Oprah's Next Chapter című műsorának egyik részét szentelte a csodadoktornak.

Borítókép: Joao Teixeira de Faria 2018. december 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!