Rio de Janeiro

2018.01.01. 12:50

Huszonöt tonna anyagot használtak a mulatsághoz

Kereken kétmillió ember csodálta a Rio de Janeiró-i Copacabanán az új év beköszöntét ünneplő tűzijátékot, amelyhez 25 tonna anyagot használtak fel.

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Fabio Teixeira

A 17 percen át tartó égi fényjáték 25 millió reálba (1,9 milliárd forint) került – közölte a városi önkormányzat, amely Abraco (ölelés) mottóval rendezte meg a pompás ünnepséget a brazíliai metropolisz tengerpartján.

A hagyományoknak megfelelően sokan fehérbe öltözve érkeztek a rendezvényre, amelyen az ősi afro-brazíliai kandomblé kultusz hagyományait felelevenítve virágokat dobtak a tengerbe Iemanjá istennő, a vizek úrnője előtt tisztelegve. A tűzijáték kilövési pontjait 11 naszádra telepítették az Atlanti-óceánon.

A szilveszteri-újévi karnevál a brazíliai város legnagyobb idegenforgalmi rendezvénye, az ünnepségre érkező turisták az önkormányzat számítása szerint kétmilliárd reállal (156 milliárd forint) gazdagítják a várost.

Borítókép: AFP PHOTO / ANADOLU AGENCY / Fabio Teixeira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!