segítő kezek

2021.09.24. 11:15

Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért

A jótékonysági estre készült ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina divattervezők készítették.

Budapest, 2021. szeptember 23. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (b), Kovácsné Dobor Dorina (j) és Hampel Katalin (k), divattervezők a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági esten a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án. A divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Jótékonysági árverést tartottak csütörtökön a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Varga Judit igazságügyi miniszter, a jótékonysági est fővédnöke emlékeztetett, hogy meg kellett tapasztalnunk, milyen sérülékeny az élet: szülőket, nagyszülőket, barátokat, kollégákat vitt el a járvány, a veszteségek mellett pedig egy tragikus szókapcsolat is a hétköznapok részévé vált: Covid-árvák. Magyarországon ma közel ezer gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét, több száz család érintett a veszteségben.

A miniszter hozzátette: „Mi magyarok, rendre bebizonyítjuk, hogy baj esetén rövid idő alatt képesek vagyunk nagyon gyorsan és hatékonyan segíteni. A kezdeményezést széleskörű társadalmi összefogás követte, a nyár során számos szervezet és magánszemély is csatlakozott a kezdeményezéshez.

”Nem lehet mindig megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet„ – idézte Bethlen Gábor erdélyi fejedelmet Varga Judit. Regőczi István atyának, az alapítvány névadójának is ez az elv vezérelte az életét, aki a kommunista diktatúra meghurcoltatásai ellenére évtizedeken át segítette és védelmezte az árva gyermekeket – tette hozzá.

”Ma nem ünnepelni jöttünk, hanem azért, hogy teljesítsük emberbaráti és hazafias kötelességünket, és közös erővel segítsünk azokon, akiknek most a legnagyobb szüksége van rá. Bízunk benne, hogy ha felnőnek ezek a gyermekek, majd úgy emlékeznek a hazájukra, mint egy segítő kézre, amely valódi támogatást tudott nyújtani a bajban. Mi, magyarok mindig is hittünk a szeretet és az összetartozás erejében„ – mondta Varga Judit.

A jótékonysági estre készült ruhakollekciókat Hampel Katalin és Kovácsné Dobor Dorina divattervezők készítették. A ruhákat Hampel Katalin Váci utcai divatszalonjában készítették el.

A Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, a csütörtöki esten szintén megjelent Herczegh Anita hozta létre azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az alapítvány olyan támogatást kíván biztosítani, amely megoldást jelenthet mindaddig, amíg a gyermek nagykorú lesz, vagy befejezi a tanulmányait, munkába áll és képest magáról gondoskodni.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Kovácsné Dobor Dorina és Hampel Katalin, divattervezők a Covid-árvák megsegítéséért tartott adománygyűjtő jótékonysági esten a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, Budapesten 2021. szeptember 23-án. A divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!