megúszták

2021.02.01. 14:07

Kutyáik kértek segítséget a lavina által betemetett túrázóknak

A kutyákat nem temette el a hótömeg, és hangos ugatásukkal felhívták magukra a figyelmet, így gazdáikat 15-20 perccel később ki is tudták szabadítani.

L'ESPION QUI M'AIMAIT THE SPY WHO LOVED ME 1977 de Lewis Gilbert d'apres le personnage de Ian Fleming, James Bond 007 based on the character created by Ian Fleming, James Bond 007 COLLECTION CHRISTOPHEL © Eon - Danjaq action; aventure; adventure; espionnage; spy; Saint Moritz; Suisse; St. Moritz; Switzerland; montagne; mountain; neige; snow; ski

Forrás: COLLECTION CHRISTOPHEL/AFP

Fotó: EON - DANJAQ

Lavina temetett maga alá két túrázót az Alpokban St Moritz közelében, megmenekülésüket kutyáiknak köszönhetik, amelyek hangosan ugattak segítségért, felkeltve a közelben lévők figyelmét.

A lavina szombat délután sodorta el a két ember a Svájc délnyugati részén elterülő Avers-völgy egyik túraösvényéről – közölte a Rega légimentőszolgálat vasárnap.

A kutyákat nem temette el a hótömeg, és felhívták magukra hangos ugatásukkal a figyelmet. A völgyben távolabb lévő és a lavinát nem észlelő hótalpasok figyeltek fel az ugatásukra, és kiásták a bajbajutottakat a hótömeg alól.

A lavina lezúdulása után mintegy 15-20 perccel a csoport már a helyszínen volt, csupán az egyik áldozat keze látszódott ki a hóból, a másikat teljesen betemetett a lavina. Mindkettőjüket sikerült kiásni, kisebb sérüléseket szereztek és enyhébb kihűlésben szenvedtek a szolgálat közlése szerint.

A Rega helikoptere szállította kórházba őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!