Elképesztő teljesítmény

2021.10.05. 10:05

Láb nélkül jutott fel a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsára egy férfi

A 28 éves orosz hegymászó a kezét használta ahhoz, hogy felhúzza magát a 8163 méter magas Manaslura.

Forrás: Facebook / Common Climber

Sikeresen feljutott október 2-án a Manaslura, a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsára az orosz Rusztam Nabijev, akinek korábban mindkét lábát amputálták. Mingma Sherpa, az Imagine Nepal Trek and Expedition ügyvezető igazgatója szerint ez az első eset, amikor egy kettős amputált sikeresen megmászta a hegyet.

Az orosz hegymászóval együtt két társa és öt nepáli hegyi vezető jutott fel a Nepál nyugati részén lévő hegycsúcsra.

Rusztam Nabijev 2020 szeptemberében megmászta az Elbruszt, Európa legmagasabb, 5642 méteres hegycsúcsát. Azt tervezi, hogy jövőre megmássza a Mount Everestet is.

A férfi korábban az orosz hadseregben szolgált. 2015 júliusában viszont a kaszárnya épülete összedőlt és maga alá temette. A borzasztó szerencsétlenségben huszonnégyen haltak meg. Rusztam Nabijevet sikerült élve kimenteni, de amputálni kellett mindkét lábát.

A tragédia ellenére Nabijev megpróbálja az életét színessé tenni. A hegymászás mellett például jéghokizik, csapata számos nemzetközi versenyt is nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!