Kansas

2018.02.14. 11:20

Magyar vizslát indítottak volna a kormányzói választáson

Eltiltották az indulástól Angust, mert nem tudná ellátni a feladatokat. A gazdája szerint ez nem így van.

Forrás: facebook

Amerika. Terran Woolley nem volt rest és beadta kutyája, Angus jelentkezési papírjait a kansasi kormányzóválasztásra – írta meg a washingtonexaminer.

Woolley a KWCH-TV riportjaiból értesült hat serdülőkorú srácról, akik megpályázták a kormányzói tisztséget, miután megtudták, hogy nincs alsó korhatára a választhatóságnak.

„Amikor olvastam ezekről a tinikről, arra gondoltam, hogy a kutyám, Angus miért ne indulhatna” – mesélte Woolley a KWCH-TV-nek.

Habár nincs olyan törvény amely kimondja, hogy ez az indulás tiltva lenne, az állam választási irodája mégis visszaléptette a hároméves, magyar származású drótszőrű vizslát, mert szerintük képtelen lenne ellátni a tisztséggel járó feladatokat.

A gazdi azt is elárulta, ha megválasztották volna kedvencét, akkor a kormányzóhelyettesi posztra és a választási iroda élére a kutya két testvérét, Babe-et és Maxet jelölte volna.

Angus Facebook-oldaláról kiderül, hogy egy teljes mókusmentes programot, nagyon kényelmes kanapékat és labdákat is ígért választóinak.

Wooley a tévécsatornának elárulta, csalódottnak érzi magát, hiszen a kutya nagyon gondoskodó, így jó kormányzó válhatott volna belőle.

Borítókép: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!