tisztelet és békesség

2020.01.19. 09:36

Megszentelték a Balatont

Az életre és a természetre kértek áldást Keszthelyen az ortodox egyház képviselői. Vízkereszt ünnepén Jézus megkeresztelkedésére emlékezve háromszor dobták a keresztet a vízbe, megszentelve ezzel a Balatont és minden élővizet.

Keszthely, 2020. január 18. Király Dávid a vízben kereszttel a kezében az ortodox szertartás szerint tartott vízszentelésen Keszthelyen 2020. január 18-án. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A hagyomány szerint az, aki beugrik a jeges vízbe a feszületért, részesül Isten kegyelmében. Az ortodox egyházban kiemelten fontos a víz tisztelete és megszentelése. Az ünnep alkalmából közösen imádkoztak azért, hogy békesség uralja a világot és az egész emberiséget – írja a Hír TV.

Arszeniosz Kardamakisz ausztriai metropolita, magyarországi és közép-európai exarcha keresztet dob a vízbe az ortodox szertartás szerint tartott vízszentelésen Keszthelyen
Fotó: Varga György / MTI

Borítókép: Király Dávid a vízben kereszttel a kezében az ortodox szertartás szerint tartott vízszentelésen Keszthelyen 2020. január 18-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!