erő, megbízhatóság

2020.02.17. 14:44

Nagyszabású lóprogramba kezdett Észak-Korea

Az ország az elmúlt években már több mint kétszáz telivért importált Oroszországból, de egyelőre rejtély, mire kellenek az állatok a vezérnek.

NKOREA-POLITICS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: STR / KCNA VIA KNS

Észak-Korea tucatnyi telivér lovat importált tavaly Oroszországból csaknem 80 ezer dollár értékben – jelentette orosz vámadatokra hivatkozva hétfőn a Reuters hírügynökség.

A beszámolóban emlékeztettek rá, hogy előző évben az észak-koreai média videókat tett közzé arról, amint a kommunista diktatúra vezetője, Kim Dzsong Un fehér lovon ülve bejárta a távol-keleti ország szent helyének számító Pektu-hegyet.

Phenjan korábban is számos alkalommal vásárolt lovakat a szomszédos Oroszországban, tavaly tizenkét állatot szereztek be 75 509 dollárért (mintegy 23 millió forintért).

Ez volt a legnagyobb hasonló vásárlás 2015 óta, a nyilvánosságra került adatok alapján abban az évben az ország 192 204 dollárt költött 61 lóra, 2010 és 2019 között pedig összesen 584 302 dollárt legalább 138 lóra.

Szakértők szerint a Kim Dzsong Un lovaglásáról bemutatott felvételekkel azt a képet kívánta sugározni az állami propaganda, hogy erős, megbízható vezetője van az országnak, aki a nagy nemzetközi nyomás ellenére is kézben tartja a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!