Azért sokan elfogadnák

2018.09.21. 16:35

Nem kellett senkinek Harrison Ford Star Wars-dzsekije

Bár egy londoni aukció fénypontjának szánták, ám a licit a minimálisan elvárt összegnél elakadt.

Star Wars: Episode V, The Empire Strikes Back Year : 1980 USA Director : Irvin Kershner Harrison Ford. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.

Nem kelt el Harrison Ford Han Solo szerepéhez viselt dzsekije, de Indiana Jonesként hordott kalapjáért 320 ezer fontot (116 millió forintot) fizetett egy gyűjtő a csütörtöki londoni árverésen, ahol számos egyéb filmes relikviára is lehetett licitálni.

A kék-szürke dzsekit, amelyet Harrison Ford A birodalom visszavág című epizódban viselt, a londoni aukció egyik fénypontjának szánták.

A legendás dzsekire állítólag az aukció után több vételi ajánlat is érkezett
AFP PHOTO / Adrian DENNIS

Az előzetes becslések alapján 500 ezer – egymillió font (180-361 millió forint) közötti árat reméltek érte a szervezők. A licitálás azonban 450 ezer fontnál (162 millió forintnál) megrekedt, vagyis nem érte el a minimálisan elvárt félmillió fontot. Az aukciót rendező Prop Store közleménye szerint viszont az ikonikus darabra az árverés után máris több ajánlatot kaptak.

A londoni és Los Angeles-i központú Prop Store 150 filmből és tévés produkcióból több mint 600 filmes relikviát bocsátott árverésre. Köztük szerepelt több Star Wars-film jelmeze és kelléke is.

Anakin Skywalker fénykardja, amelyet A Sithek bosszúja című részben láthattak a nézők, 110 ezer fontot (40 millió forintot) ért egy vásárlónak.

Az aukción Harrison Ford kalapja, amelyet Az elveszett frigyláda fosztogatói című Indiana Jones-filmben hordott, 320 ezer fontért (116 millió forintért) cserélt gazdát. A Vissza a jövőbe II. egy relikviáját, Michael J. Fox légdeszkáját 30 ezer fontért (11 millió forintért) vette meg egy licitáló.

Borítókép: LUCAS FILM / ARCHIVES DU 7EME ART / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!