szavazásértékelés

2020.02.20. 10:57

Olvasóink többsége a nyeremény felhasználásánál is a családra gondol

E heti kérdésünk arra irányult, mit kezdenének ötmilliárd forint nyereménnyel Fortuna kegyeltjei.

Forrás: Shutterstock

Mire költene ötmilliárd forintot? – kérdeztük olvasóinkat e heti szavazásunk alkalmával. S nem mondhatnánk, hogy Fortuna képzeletbeli kegyeltjeinek nem indult be a fantáziája.

Olvasóink 12%-a szavazott arra, hogy az összeget az utolsó fillérig elmulatná. Bár, mint tudjuk, a magyar nem élhet muzsikaszó nélkül, s ha kell, kirúgja a kocsma oldalát, mégis ez a válasz kapta a legkevesebb voksot.

Kereken 17% üzente azt, hogy ennyi pénzt nem szeretne, mert a végén még a bolondok házában kötne ki. Válaszunk az, hogy sajnáljuk, hiszen ha jól megtervezzük a pénzfelhasználást, azért nem feltétlenül kell kényszerzubbonyt húzni a delikvensre.

A válaszadók 21%-a gondolja úgy, hogy a hatalmas összegből rendbe hozatná lakását, a többit pedig befektetné. Ha komolyan és ügyesen teszi mindezt, akkor bizonyára az eredmény sem marad el.

Végül olvasóink 50%-a gondolta úgy, hogy a nyereményt a családra és jótékonyságra fordítaná. Mit is tehetnénk ehhez hozzá? Ahogy a művelt rómaiak mondták annak idején: „ Omnis habet sua dona dies ”, azaz minden napnak megvan a maga ajándéka.

[eweb-voting id="2285511"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!