bűz

2018.07.19. 15:59

Ősztől tilos a pizza és a kebab a bécsi metrón

Az utasok szerint elviselhetetlen a szag a kocsikban, ezért kell a tiltás.

A Die Presse szerint a bécsi U6 metró vonaláról ősztől kitiltják a túl erős illatú ételeket, mint például a pizzát, a kebabot, a tésztaféléket vagy a sajtos kolbászt – ezeket szigorúan tilos lesz a metrókocsikban elfogyasztani. Az ételek pontos listája még nem ismert, állítólag a közeljövőben állítják majd össze. Az viszont már most biztos, hogy kávét ezentúl is kortyolgathatnak az utasok a kocsikban – írja a Mindmegette.

De több lépést is tettek annak érdekében, hogy metró utasait ne zavarják a túl erős szagok, például több mint 14 ezer darab izzadsággátlót osztanak ki a napokban az arra járóknak. A Waehriger Strasse megállóban Ulli Sima, a városvezetés közlekedésért felelős tagja és Alexandra Reinagl, a bécsi közlekedési vállalat ügyvezetője személyesen lepte meg az utazóközönséget a dezodorokkal. Hozzátették, az akcióval semmi esetre sem akarják megsérteni az utasokat, a céljuk csupán az, hogy biztosítsák a friss illatokat a járatokon.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Ann Haritonenko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!