nem az első eset

2020.01.22. 11:36

Puma támadott egy hároméves kisfiúra Kaliforniában

Az állat a nyakánál ragadta meg a gyereket, akit apja lélekjelenléte mentett meg.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Phil Silverman

Puma támadott egy családjával kiránduló hároméves fiúra egy kaliforniai természetvédelmi területen, a gyerek túlélte a támadást.

Az Orange megyei tűzoltóság azt közölte, hogy az eset hétfőn történt a kanyonokban és füves tájakban gazdag Whiting Ranch Wilderness Parkban.

A puma a nyakánál ragadta meg a kisfiút, akinek az édesapja hátizsákot dobott az állat felé. A nagymacska erre elengedte a gyereket, megragadta a hátizsákot és felmászott vele egy fára.

A gyerek súlyos sérüléseket szenvedett, de az állapota stabil.

A megyei rendőrfőnök hivatala segített a park kiürítésében és engedélyt kapott az állami vadvédelmi hatóságtól a puma kilövésére.

A támadás idején a területen bicikliző Landon Wright a The Orange County Register című helyi napilapnak elmondta, hogy összetalálkozott a sérült fiát cipelő édesanyával, aki figyelmeztette őt a pumára.

A férfi ezután annak a fának a közelében maradt, amelyen az állat meghúzta magát, hogy figyelmeztetni tudja az arra járókat a veszélyre. Wright akkor hagyta el a helyszínt, amikor a fegyveres erők megérkeztek. Nem sokkal azután, hogy elindult kerékpárjával, hallotta a távolban a puskalövést.

Nem ez volt az első pumatámadás a parkban: 2004-ben egy kerékpározóval végzett egy ragadozó, majd órákkal később egy másikat sebesített meg, aki azonban túlélte a támadást.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!