Illegális bevándorlás

2021.10.21. 07:51

Rendőrökre támadt az erőszakos migráns (videó)

Egy rendőr könnyebben megsérült, amikor egy faléccel hadonászó migráns megtámadta és ütlegelni kezdte Milánó központjában, fényes nappal.

Földközi-tenger, 2021. október 20. Migránsok az Európába igyekvõ illegális bevándorlók szállítására szakosodott holland bejegyzésû Sea Watch 3 hajón, amely Málta kutatási és mentési övezetében várakozik 2021. október 19-én. Az elõzõ két nap a hajó 412 migránst vett fedélzetére hét csónakból, és most engedélyre vár, hogy egy biztonságos kikötõbe vihesse õket. MTI/AP/Valeria Mongelli

Forrás: MTI/AP

Fotó: Valeria Mongelli

Milánó központjában egy kameruni bevándorló faléccel ütött le egy rendőrt, akinek a társai siettek a segítségére.

A hajléktalan férfi először sértegetni kezdett egy rendőrt, majd megpróbálta magához húzni és lerántani. Ekkor több rendvédelmi dolgozó is a társa segítségére sietett, és megpróbálták igazoltatni a 27 éves, dokumentumok nélküli illegális bevándorlót, aki válaszul a rendőrök felé dobott egy palackot, később pedig fadeszkával kezdett hadonászni, és megütötte az egyik rendőrt, aki a földre került. Erre válaszul a többi rendőr megpróbálta paprikaspray-vel lefegyverezni a támadót, azonban nem jártak sikerrel – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

A migráns ezek után menekülőre fogta, a rendőrök pedig üldözni kezdték, de a hadonászó férfinak ismét sikerült eltalálnia egy rendőrt, ekkor pedig az egyik tiszt úgy döntött, hogy a szolgálati pisztolyával megállítja a férfit, és figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, ami megállásra késztette a migránst, akit végül sikerült elkapni. A menekülés során több járókelő is megsérült, akiket a migráns megütött a deszkával.

A fejbe vágott rendőr sok vért vesztett, és azonnal egy közeli kórházba szállították, azonban a sérülései nem voltak súlyosak, így az előrejelzések szerint pár nap alatt teljesen felépülhet.

„Egy afrikai migráns erőszakos cselekedete, hogy ok nélkül megvert néhány helyi rendőrt Milánóban, szégyenletes”

– jelentette ki az ügy kapcsán Silvia Sardone, a jobboldali Liga európai parlamenti képviselője.

Mint mondta, az interneten elterjedt a hír, és mindenki láthatja, hogy mi történik Milánóban fényes nappal, az utcán.

„Az unión kívülről érkezett bűnözőknek otthont adunk a városunkban, ahol ezek az emberek bármit megúszhatnak büntetlenül. Úgy érzik a migránsok, hogy azt tehetnek, amit akarnak, ezt pedig az önkormányzat vezetésének köszönhetjük, amely már egy évtizede el van szakadva a valóságtól. Számukra kellemetlen dolog a biztonság, és csak a bevándorlók befogadása számít eredménynek. Teljes szolidaritásom a rendőrség felé, és remélem, hogy az önkormányzat a jövőben sokkal többet fog tenni azért, hogy megfelelő eszközökkel lássa el őket az ehhez hasonló kellemetlen események elkerülése érdekében” – tette hozzá a politikus.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!