szomorú hír

2020.03.26. 12:21

Újabb hím koala pusztult el a zürichi állatkertben

Az állatkert abban bízik, hogy Milo halála előtt sikeresen párosodott a két nősténnyel, és lehetnek utódok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: rickyd

Ismét elpusztult egy hím koala a zürichi állatkertben, ahol az elmúlt négy hónap alatt így már két erszényes is kimúlt.

Milo és Mikey a retrovírusok erőteljes elszaporodásában szenvedtek, ami egyfajta leukémiát okozott náluk – közölte szerdán az intézmény.

Mikeyt decemberben váratlanul elpusztulva találták a koalák területén. Az állatorvosok az állat vérképének vizsgalat után állapították meg a betegséget. Milót az elmúlt héten el kellett altatni, mert egyre inkább legyengült és már nem volt remény arra, hogy állapota jobbra fordulhat.

Az állatkert azonban jó hírről is beszámolt: Milo nemrég párosodott az állatkertben élő két nősténnyel, Maisyvel és Pippával, így van esély arra, hogy utódokat nemzett. Ez azonban csak sokára fog kiderülni, a koalanőstények ugyanis 5-6 hónapon át erszényükben elrejtve gondoskodnak kicsinyeikről.

Az Ausztráliából származó koalák kizárólag eukaliptusszal táplálkoznak. Állományuk a WWF adatai szerint az elmúlt 25 évben egyharmadával csökkent. Ennek oka főként a fakitermelés és a klímaváltozás. Az ausztrál kontinensen pusztító bozóttüzek november óta több mint nyolcezer koala halálát okozták a WWF szerint.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!