Életmód

2009.11.24. 09:24

Barátságból szerelem

Lehet, hogy karnyújtásra van tőled a nagy szerelem, és észre sem veszed? Egy már meglévő barátság a legjobb alap, amire egy kapcsolat épülhet. De honnan tudod, kivel érdemes egyáltalán gondolkozni ezen, és kivel nem?

NANA.HU

A nők hajlamosak arra, hogy akit egyszer a „barát” dobozba helyeztek, azt onnan semmi pénzért ki nem vennék. Hiszen egy őszinte barátság roppant értékes, és különösen hasznos, ha ez az ellenkező nem egy képviselőjével történik. Márpedig ha egyszer is előfordult veled, hogy másként gondoltál egy bizonyos barátodra, és nyomban el is hessegetted a gondolatot, érdemes lenne kicsit jobban utánajárni a dolognak.

Túl sokan élnek úgynevezett vakfoltokkal, és a nagy párkeresésben észre sem veszik, hogy az ideális partner ott van az orruk előtt. Még az is lehet, hogy az illető kissé bátortalanul próbálkozott ugyan, ám neked fel sem tűnt, hogy a közeledés más természetű, mint baráti. Ha viszonylag állandó a társaság, ez nagyon rizikós a másik fél számára, és ha nem kap azonnal visszajelzést, valószínű, hogy nem fog tovább próbálkozni.

És ha esetleg még egyszer sem csapott meg a romantika szele a haverok körében, ezúttal nyugodtan körbenézhetsz közöttük más szemmel is. Elvégre sokkal jobban indul egy olyan kapcsolat, amiben a két fél már sokszor találkozott, rengeteg közös élményük volt, sokat tudnak egymásról, egymás életéről. Láttátok már egymást jó passzban, rossz passzban, és mindezt úgy, hogy sosem kellett valamilyen álarcot viselni, vagy viselkedni a másik előtt. Igazi főnyeremény lehet! Na de hogy is kell ehhez hozzáfogni?

1. Találd meg!

Kicsit vizsgálódni kell önmagadban, hogy észrevedd, kivel kapcsolatban inkább romantikus, vagy szexuális a közöttetek levő szikra, mint tisztán baráti. Biztos, hogy van valami a levegőben (legalább nálad), ha: halvány kis féltékenységet érzel, amikor új barátnője lesz; emlékszel a bókjaira, a dicsérő szavaira; kissé intenzívebb az érdeklődésed a szerelmi (vagy akármilyen) élete iránt, mint egy havertól megszokott; nem csak csapatban találkozol vele, hanem szívesen szerveztek akár kettesben is laza, baráti programot; azon kapod magad, hogy aggódsz az egészsége, boldogsága, sikerei miatt; vagy épp idegesít, ha nem vagy elég fontos neki, nem figyel rád eléggé.


2. Ne fuss lukra!

Most már kezded elfogadni a tényt, hogy esetleg nem csak haver lehet az illető – de vajon ő hogy áll ezzel? Kínos a szitu, ha van barátnője, olyankor igazán nem illik megzavarni egy őszinte vallomással. Valószínűleg nem sok az esélyed, ha a legkisebb erőfeszítést sem teszi, hogy jó véleménnyel legyél róla, vagy ha történetesen tudod, hogy milyen típusra bukik, és te annak pont az ellenkezője vagy (ez persze nem kizáró tényező).

Ha viszont az alábbi jeleket tapasztalod, akkor biztos, hogy érdemes megpróbálkozni a dologgal: amikor közelebb ülsz hozzá, talán zavarba jön, de nem húzódik el; felhív egy borzasztóan sikerült randija után; tökéletes születésnapi ajándékkal lep meg, és állítja, hogy ez igazán semmiség; vagy a többiek cukkolják néha veled – lehet, hogy ők tudnak valamit, amit te nem. És amilyen érdekes a hímnem, még az is lehet, hogy ha állandóan piszkál, viccesnek szánt cikizésekkel kínoz, akkor ezzel próbálja palástolni a zavarát, a vonzalmát. Ez sajnos szinte korfüggetlen, kinőhetetlen tulajdonság bizonyos férfiak esetében. Ha végképp nem tudod eldönteni, érdemes informálódni egy közös ismerősnél, aki diszkrét, elfogulatlan és objektív a témában. Akár meg is kérheted, hogy kutakodjon egy kicsit az érdekedben.

3. Válts sebességet!

Most, hogy tudod, van esélye a dolognak – és amilyen egy nő, mostanra már egész bezsongtál az ötlettől -, lépned kell. Kissé trükkös dolog egy régebb óta havernak minősülő illetőt hirtelen rávenni egy randira, de megéri a kockázatot. Viszont számíts arra, hogy a finom utalásaid, a szempillarezegtetés vagy a szexibb külső legfeljebb a többi lánynak fog feltűnni a társaságban, emberednek biztos nem. Ráadásul nem valószínű, hogy ebben a helyzetben ő fog kezdeményezni, a férfiak mindig jobban szeretik az egyszerű megoldásokat – magyarul rád hárul a neheze. És mivel egészen egyértelműnek kell lenned, mondhatod neki például, hogy „Figyelj, szerintem jó ideje nézegetjük egymást… Mi lenne, ha holnap este elmennénk valahova, randinak hívnánk, és a végén megpróbálnál megcsókolni?” Ez egy viszonylag félreérthetetlen megközelítés…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!