Életmód

2010.03.02. 18:36

Nézzem, ahogy tönkreteszi a lányokat a lelki-pedofil tanár?

Kész pszichológiai terror, aminek napról napra tanúja vagyok. A középiskolában, ahol tanítok, már a sokadik lány esik áldozatául egy szerintem nagyon is tudatos lélektani hadviselésnek. Az egyik férfikollégám készíti ki őket.

NANA.HU

A tanár úr középkorú, megnyerő arcú, kicsit mackós, és roppant mód intelligens, művelt. Mind a filozófiában, mind az irodalomban, mind a világvallások területén otthon van, és elkápráztatja a sok kis csitrit a bölcsességével. Ezzel még nem is lenne baj, sőt, ez így van rendjén. Igen ám, de már tavaly is feltűnt, szeptember óta pedig még nyilvánvalóbbá vált, hogy a tanár úr mást is mond, tesz, mint amit a tanterv megkövetelne tőle. Mostanra kezd teljesen összeállni a kép.Régebben is feltűnt, hogy bizonyos lányok egyre soványabbak, karikás a szemük, ok nélkül sírógörcsöt kapnak. Eleinte annak tudtam be, hogy kamaszok, ilyenkor sokkal labilisabbak. De aztán az egyik lány bejött hozzám a nagyszünetben, és sírva elmesélte, hogy nem akar élni, mert reménytelenül és viszonzatlanul szerelmes ebbe a bizonyos tanárba. Ezzel sem lenne semmi baj, a tinik hamar beleszeretnek a tanáraikba, ha az egy kicsit is csinos, fiatal, és kedves velük. De pont ebbe a tanárba? Közelebb van az ötvenhez, mint a negyvenhez, nincs benne semmi trendi, nem öltözik jól... Mit eszik rajta ez a kislány? Zita elmesélte, hogy még soha életében nem volt hozzá senki ilyen kedves, még a szülei sem. Ez a tanár viszont meghallgatta, meg is ölelte, amikor a szülei válása miatt bajban volt, megnyugtatta, lelkére beszélt. Azóta interneten leveleznek, és a tanár akár hajnalig is hajlandó ápolgatni a lelkét.

Ezt már egy kicsit furcsálltam, de még ebben sem találtam semmi kivetnivalót. De amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy a lányok egy csoportja hasonló módon ki van idegileg, és ezek a lányok mind a tanár úr óráira járnak, gyanakodni kezdtem.
Amikor aztán egyikük elmaradt, és a szülőktől tudtuk meg, hogy megpróbálta gyógyszerrel megölni magát, szörnyen megijedtem. Felkerestem a szülőket, akik elmondták, hogy a kislány búcsúlevelet is írt, melyben egy bizonyos Drága Macim-tól búcsúzott, mert nem bírta már ezt a felemésztő, reménytelen szerelmet. A gyerek szerencsére megmenekült, legalábbis az egészsége helyreállt.

Ekkor úgy döntöttem, nyomozni kezdek, és azokkal a lányokkal, akikkel aránylag közvetlenebb a viszonyom, egyenként leültem egy teára. Sok mindent megtudtam. A tanár úr taktikája, hogy mindegyikükkel roppant kedves külön-külön, és arra kéri őket, hogy a bizalmas beszélgetéseik maradjanak köztük, mert nem kell, hogy a többiek azt gondolják, kivételez egyik-másikukkal. A lányok így tartják a szájukat, ami azért nagy baj, mert nincs kivel megosztaniuk a problémájukat, csakis a tanár úrral beszélnek, aki pedig a problémájuk tárgya.
A tanár úr másik módszere, hogy interneten levelezget velük éjszakánként, amikor elejt egy-két olyan félreérthető mondatot, amiből az illető lány azt gondolja, a tanár úr beleszeretett. Például mindenféle madár nevén szólítja őket, egyiket pacsirtámnak, másikat cinkémnek, és beszél nekik a régi életéről, a feleségéről. Szerelmi tanácsokat is ad, és kicsit udvarolgat, de mindig csak annyira, hogy ne lehessen belekötni. Az egyik önbizalom hiányos tanítványomnak például azt ecsetelte, hogy ilyen szép, alabástrom bőrt, amilyen az övé, még nem látott, és hogy milyen boldog lehet majd az a férfi, aki megsimogathatja őt. A kislány, akinek még soha, egyetlen fiú sem udvarolt, persze, hogy azonnal, halálosan beleszeretett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!