Életmód

2010.07.21. 09:42

Brutális bűz – 200 macskával egy fedél alatt!

A szociális szolgálat szerint a majdnem kétszáz macskával teli ház szörnyű állapotban volt, és szinte levegőt sem lehetett venni az ott terjengő bűz miatt.

BAMA

Egy hatvanéves svéd nő három családtagjával és 191 macskával osztotta meg Stockholm egyik elővárosában lévő otthonát – írta a Független Hírügynökség.


Mindenhol macskák voltak: az asztalokon, polcokon és az ablaknyílásokban, a házat macskaalom borította – írta az Aftonbladet, a stockholmi szociális szolgálat egyik állatorvosára hivatkozva. Marie Lundin a lapnak nyilatkozva elmondta, olyan erős ammóniaszag volt a házban, hogy nem lehetett rendesen lélegezni.

A házban talált macskák nagy része ráadásul beteg volt vagy különböző sérülésektől szenvedett. A lap cikke szerint 173 macskát a helyszínen el kellett altatni és csak 18-at hagytak életben, de őket is állatmenhelyeken helyezték el.

A szociális szolgálat egyik munkatársa közölte, hogy a család "csak jót akart". „Az ilyen emberek igazi állatszeretők, jószívűek, és azt gondolják, hogy gondját tudják viselni az állatoknak, de mi ezzel nem értünk egyet".

A szociális szolgálatnak már voltak hasonló esetei túlságosan állatbarát svédekkel. 2007-ben egy stockholmi nőhöz kellett kivonulniuk, aki egyszobás lakásában 11 hattyúval élt együtt, valamint egy férfihoz, aki 21 kutyával osztotta meg Gaevle városában lévő háromszobás otthonát.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!