Életmód

2010.10.21. 14:13

A nők menzeszórája hűséges

A női ciklus ingadozik, mint a nő maga. Hol késik, hol meg váratlanul előreugrik. A nők idővel tapasztaltabbá válnak ebben is, de hosszú évekig tanácstalanok és félnek tőle. Főleg a terhesség miatt.

Dr. Tóth Emese - orvos, szexológus

Gyakori kérdések

- A menstruáció alatt teherbe eshetek-e és mekkora az esélye? A menstruációm ilyenkor is folytatódik?

- A menstruációm 5 nappal hamarabb jött meg, én még így soha nem jártam. Később jelentkezett már máskor is, de hamarabb soha. Ez jelentheti azt hogy terhes vagyok?

Természetes és egészséges

A női szervezetnek saját, egyedi ciklusa van. Ez jellemző a nőkre általában, ezért a nők körülbelül 28-30 napos ciklusával lehet számolni általában. Ezen belül még jellemzőbbé válik, ha egy konkrét személyről van szó. Julinak mindig 28 napos, Déliának 30-31 naponta szokásos ugyanez és Erikának jellemzően 27-30 között bárhol lehet. Ez még mindig követhető, tervezhető és ők nem hormonális fogamzásgátlóval védekeznek, ezért a ciklusuk természetes, saját ütemű.A ritmust a saját életük adja, a saját gyakorlatuk, a megvalósult élvezetük. Előre megérzik, hogy mikor számíthatnak a következő időszakra a cikluson belül, naptár nélkül is. Nem félnek tőle, hanem érzik és megértik. Ez a nő legfontosabb tudása az életben, amiben megelőzi a férfit. A nőket például ezért érdemes intuícióik használhatósága szerint elhelyezni a munkahelyi feladatokban. Az öntudatlan viselkedése megmutatja a tárgyalópartner valódi szándékait és a helyzet sebezhető pontjait. Markerként viselkedik, amiről ő maga nem tud. Ha egy nő kiborul, akkor ott nemcsak nála van gáz, hanem érdemes nagyobb területen is körülnézni, hogy ezt mi válthatta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!