liget budapest

2018.04.03. 11:26

Hamarosan megnyílik a kutyás élménypark

A napokban elkezdődik a kutyás élménypark tesztüzeme, pár héten belül pedig mindenki előtt meg is nyílik a több mint ötezer négyzetméteren kialakított kutyás park - közölte a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa

Forrás: shutterstock.com

Fotó: otsphoto

Persányi Miklós az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta, hogy a tesztüzem alatt a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják a parkot, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat. A próba kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az élménypark helyén korábban – az évek során feleslegessé vált – épületek álltak, ezek lebontásával növekedett a zöldfelület.

Hozzátette, hogy a park területén

a kutyák szabadon rohangálhatnak, áshatnak, emellett pedig „játszótér” és szökőkúttal kombinált vizes játszómedence is a rendelkezésükre áll.

Mint felidézte, a kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki.

A miniszteri biztos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt hangsúlyozta, hogy a Ligetben összességében növekedni fog a zöldfelület. A leburkolt, aszfaltozott területek például nyolcvanezer négyzetméterrel csökkennek, a Városligeti-tó újratervezése után pedig több tízezer négyzetméterrel nagyobb lesz a vízfelület is.

A projekt várhatóan 2020-ra készül majd el, de egy-két évvel tovább is tarthat, mert a közlekedési fejlesztéseknek is össze kell kapcsolódniuk – közölte Persányi Miklós.

Borítókép: illusztráció

Shutterstock / otsphoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!