varázslatos világ

2018.05.31. 19:35

Interaktív és szórakoztató módon tanít az új élményközpont

A centrum célja, hogy világszerte nagy érdeklődést keltő tudományos-ismeretterjesztő kiállításokat fogadjon és mutasson be a magyar közönségnek.

Forrás: www.andrassyelmenykozpont.hu

Számos metropoliszhoz hasonlóan hamarosan Budapest is büszkélkedhet egy olyan élményközponttal, amely folyamatos befogadó teret biztosít a világban szerte nagy érdeklődést keltő tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításoknak. Az Andrássy Élményközpontnak a patinás Párisi Nagy Áruház izgalmas belső tere ad otthont. Az új Élményközpont június 1-én nyit a Future Park című interaktív kiállítással.

Korábban a főváros különböző épületeiben, alkalomszerűen és időszakosan bukkant fel egy-egy külföldről érkező nagy kiállítás. Az Andrássy Élményközpont a főváros szívében, az Andrássy út egyik legszebb, egyedülálló stílusú épületében, a Párisi Nagy Áruházban egy olyan centrummá válik, amelyben egymást követik majd a világ legizgalmasabb, változatos élményeket felvonultató kiállításai.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy sikerült megvalósítanunk az Andrássy Élményközpontot és ezzel – Európa vezető nagyvárosaihoz hasonlóan – már Budapestnek is van egy állandó befogadó helyszíne, így a hazai családoknak nem kell külföldre utazniuk a világ legnépszerűbb és legújabb élményeiért” – mondta Illés Gabriella, az Élményközpontot életre hívó TulipánTündér Produkció vezetője, hozzátéve, hogy tematikától függően 3-6 hónapig tartó kiállítások váltják majd egymást az élményközpontban.

Az első, Future Park című kiállítás – ami négy hónapig várja a közönségét – a világ legmodernebb tudományos játszótere. A japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont egy varázslatos világba kalauzol el, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat. Célja a közös alkotás lehetőségének megteremtése, melynek megtapasztalásával az emberek kreatívabbá válnak a mindennapi életben is.

Fotó: Andrássy Élményközpont

A kiállítást a japán teamLab művészeti kollektíva dolgozta ki, egy olyan, több szakterületet is átfogó, kreatív csoport, amelynek tagjai a digitális társadalom különböző területeiről érkező szakemberek: művészek, programozók, mérnökök, számítógépes animátorok, matematikusok, építészek, webes és nyomdai grafikus tervezők, szerkesztők. A teamLab célja a művészet, a tudomány, a technológia és a kreativitás határait elmosni a közös kreatív aktivitásokon keresztül.

Az Andrássy Élményközpont üzemeltetője a TulipánTündér Produkció, amely 2013-ban azzal a céllal jött létre, hogy olyan egyedülálló élményeket hozzon létre, illetve hozzon el Magyarországra, amelyek egyszerre képviselnek komoly értékeket és elégítenek ki minél szélesebb közönségigényt.

A TulipánTündér nevéhez fűződik például Játékkészítő című musical és az Álomutazó című családi mesemusical, valamint olyan nagykiállítások, mint a The Champion – A Bajnok című élményexpo, a Gooól! című futballkiállítás, az űrutazást napjainkig bemutató Gateway to Space kiállítás vagy a Living dinosaurs – Őskori állatkert.

Borítókép: Az óriáslabdák zenekara

Forrás: www.andrassyelmenykozpont.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!