aki a futást szereti...

2020.02.21. 14:59

Futóversenyek 2020: itt az új magazin!

Megjelent a Csupasport Futóversenyek 2020 kiadványa: a magazinban számos verseny bemutatása mellett írnak a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

Forrás: csupasport.hu

Akik látták, azokban nagyon megmaradt Szkridon Gellért öröme. A tavalyi Korinthoszon verseny közben, a fordító után minden szembejövő ismerős futót szeretettel megölelt, amikor pedig őt előzte meg a későbbi győztes Enrico Maggiola, akkor egy vidám közös fényképre is jutott idő. Pedig azon a hétvégén 160 kilométer várt Szkridonra, Maggiolára és az összes többi sportolóra – minden kín ellenére mégis tudtak mosolyogni – írja a Csupasport.

Nem állíthatjuk, hogy ugyanez a jelenet valaha is megismétlődik a 400 méter olimpiai döntője közben, sőt a két órán belüli maratoni álomhatárt éppen megdöntő Eliud Kipchogétól sem vártuk, hogy öt kilométerrel a cél előtt békésen szelfizni kezd az egyik mellette futó nyúllal. Maráz Zsuzsannának aligha a futás szépsége jutott az eszébe, amikor a legendás japán versenyen nem sokkal a cél előtt egy pirosra váltó lámpa miatt kellett megállnia.

Az olasz Mauro Prosperi is átértékelhette kedvenc sportjához való viszonyát, amikor éppen kilencedik napja bolyongott egyedül a Szaharában, miután egy homokviharban eltévedt.

De hogy ne menjünk ilyen messzire, minden egyes versenyen ezer és tízezer futó átkozza a pályát, a szomszéd futót, a saját segítőjét és cipőjét, az időjárást, az egyre húzósabbnak érzett reggelit, meg úgy általában a világegyetemet.

Hiszen a futás, tudjuk jól, szenvedéssel is jár, ám ezek a pillanat szenvedései, amelyek éppoly gyorsan elmúlnak, ahogy jöttek. Az élmény mindig sokkal erősebb lesz, mint a fájdalom, és ez különösen igaz a versenyekre, amelyek a futás ünnepnapjait jelentik.

Ebben a magazinban pedig számtalan ünnepet ajánlanak az olvasók figyelmébe. Van köztük sok piros betűs, amely minden eltökélt futó bakancslistáján ott szerepel, és van sok egyszerű, „fekete betűs” is, amely egy kisebb-nagyobb közösségnek jelenti az év talán legcsodálatosabb napját.

A versenyek bemutatása mellett többek között írnak a rajtcsomagokról, a hosszútávfutás orvosi veszélyeiről, a netes élményekről, a versenymánia veszélyességéről és az imádott félmaratoni távról is.

A 100 oldalas magazin ára 790 forint. Megvásárolható az újságárusoknál, egyes benzinkutakon, szupermarketekben.

Ezen a linken bele is lapozhat a friss magazinba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!