adomány

2020.12.09. 19:32

Még mindig közösségformáló ereje van a rádiónak

68 rádió csatlakozott az ország minden pontjáról ahhoz a jótékonysági kezdeményezéshez, melynek keretében okoseszközökre gyűjtöttek kórházak gyermekosztályai számára.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sunny studio

2020. novemberében a Helyi Rádiók Országos Egyesületének koordinálásával 68 rádió csatlakozott az ország minden pontjáról ahhoz a jótékonysági kezdeményezéshez, melynek keretében okoseszközökre gyűjtöttek a rádiók a kijelölt kórházak gyermekosztályai számára. A kampány során több, mint 16 millió forint értékű adományt gyűjtöttek a hazai rádiók, ebből húsz kórház vásárolhat okoseszközöket intézményük gyermek fekvőbeteg ellátásában részesülő kis ápoltjainak.

Az összefogást népszerűsítő rádiós kampányról 2020. november 23. és 30. között az NMHH támogatásával a Scores Group egy 2000 fős online kutatást készített a 18 évesnél idősebb lakosság körében. A kutatás célja az volt, hogy megvizsgálja, a kampány milyen eredményeket ért el, milyen volt az összefogás megítélése a válaszadók között.

Az eredményekből kiderült, hogy a kampány 1 hét alatt a felnőtt lakosság több, mint harmadát érte el, csaknem negyedmillió olyan embert is, akik nem hallgatnak rádiót. Az összefogás igazán imponált az embereknek, 88%-uk példaértékűnek tartotta, egyértelműen pozitívnak értékelte a rádiók társadalmi szerepvállalását a többség.

Az eredmények ismeretében kijelenthetjük, hogy a rádió képes hatékonyan tematizálni a közbeszédet. A kutatásból kirajzolódott, hogy a rádiók megítélése épp olyan pozitív, mint magáé a jótékony célú összefogásé. Látszik, hogy a rádiónak és különösen a helyi rádiónak még mindig közösségformáló ereje van.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!