babavárás

2020.07.27. 08:01

A KINCS elnökhelyettese szerint már különösen trendi nagycsaládosnak lenni

A gyermekvállalást újabb kormányzati intézkedések segítik.

Forrás: Shutterstock

Magyarországon trendi családosnak lenni és különösen trendi immár nagycsaládosnak lenni – mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért stratégiai elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek.

Molnár Balázs felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyermekvállalást újabb kormányzati intézkedések segítik, így például az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetőségét július elsejétől kiterjesztették a cseden, gyeden és gyesen lévőkre, jövő nyártól pedig a csecsemőgondozási díj összege a korábbi hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára emelkedik.

Az ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetősége amellett, hogy a mindennapokban segíti a családokat, jelentősen elősegíti majd azon szülők munkaerőpaci érvényesülését, akik kisgyermekük nevelését követően térnek vissza a munka világába – mondta a lap hétfői számában megjelent cikkben Molnár Balázs, aki úgy értékeli: az utóbbi tíz évben folyamatos építkezés zajlik a családbarát Magyarország megteremtése érdekében.

Azzal kapcsolatban, hogy a korábbi hetven százalékról a bruttó fizetés száz százalékára nő 2021. július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege, a KINCS stratégiai elnökhelyettese elmondta: mind az akcióterv, mind az új intézkedés jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy Magyarországon azért ne szülessenek meg a vágyott gyermekek, mert az anyagi feltételek nem állnak rendelkezésre.

Ezt látszanak visszatükrözni azok a pozitív számok is, miszerint folyamatosan nő a házasulandók és a gyermekek száma – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!