beszédes mozdulatok

2018.07.06. 13:58

A testbeszéd elárulja a füllentést

Akadnak helyzetek, amikor a lódítás mesterei sem tudják leplezni, hogy nem mondanak igazat.

Amikor őszintén beszélünk, sokat gesztikulálunk, és ebben minden testrészünk részt vesz. Kifordított tenyerünkkel jelezzük, hogy megbízunk a másikban. A hazug ember szinte sosem fordítja felénk a tenyerét.

De mi az, ami a tenyéren kívül elárulja a füllentőt?

 Ádámcsutka

Ha a férfi ádámcsutkája hirtelen fölfelé ugrik, akkor valami nagyon nyugtalanító gondolat jár a fejében. Ilyenkor a válaszában valószínűleg füllentéssel igyekszik orvosolni a helyzetet.

Hajba túrás

Egy-értelmű jele annak, hogy az illető kényelmetlenül érzi magát. Aki egyenesen a fejbőrét vakarja, az minden bizonnyal nem mond igazat.

Felhúzott váll

Bizonytalanságot fejez ki. Az illető valószínűleg nem azt mondja, amit igazán érez.

Árulkodó lábak

A lábtartás is érdemes megfigyelni. Ha az illető lazán keresztezi, akkor nem akar titkolni semmit.

Beszédes grimaszok

A test más részeihez hasonlóan a mimika is árulkodó: a grimaszok, a szemkontaktus sokat elárul a beszélő őszinteségéről.

A hazudozók gyakran nem szeretnének azonnali választ adni a feltett kérdésre. Ilyenkor igyekeznek minél tovább húzni az időt, például azzal, hogy mindenféle grimaszokat vágnak. A homlokráncolás is egy ilyen trükk.

Óriási tévedés, hogy aki hazudik, az soha nem néz a szemünkbe! Aki mesterien füllent, az bizony képes mindvégig mélyen a másik szemébe nézni. Ez is ugyanolyan gyanús tehát, mint amikor valaki lesütött szemmel áll előttünk.

Borítókép: fizkes/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!