kolostorok és kertek projekt

2018.09.22. 22:46

Arany minősítést nyert Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében

A verseny zsűrije június 29-én járt a városban, az elismeréseket pedig szombaton az írországi Tullamore-ban rendezett hivatalos díjkiosztó ünnepségen adták át.

Az arany minősítést és a városi közterület-megújításáért járó különdíjat is elnyerte Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében – közölte a közösségi oldalán Porga Gyula, a város polgármestere szombat este.

Veszprém a Virágos Magyarország verseny tavalyi győzteseként idén a nagyváros kategóriában képviselte a Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) nemzetközi környezetszépítő versenyben, melyben további 13 európai település is indult.

A verseny zsűrije június 29-én járt a városban, az elismeréseket pedig szombaton az írországi Tullamore-ban rendezett hivatalos díjkiosztó ünnepségen adták át. Veszprém az arany minősítés mellett a városi közterület megújításáért járó különdíjat is elnyerte, mellyel a Séd-völgyében megvalósított Kolostorok és kertek projektet jutalmazta a nemzetközi zsűri.

A versenyben Magyarországot a falvak mezőnyében képviselő Fejér megyei Lajoskomárom ezüst minősítést szerzett.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!