termékteszt

2018.12.27. 11:21

Bátran koccinthatunk pezsgővel az újévre

Jól szerepeltek az édes fehér pezsgők a Nébih tesztjén.

Forrás: Shutterstock

Az év végéhez közeledve ezúttal egy igazi ünnepi termékkört, az édes fehér pezsgőket vizsgálta Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Nyolc nagyobb hazai üzletlánc polcairól összesen 32 féle pezsgőt ellenőriztek a Nébih szakemberei. A pezsgők 7 és 12% közötti tényleges alkoholtartalommal, valamint a „doux”, azaz édes kategóriának megfelelően, minimum 50g/l cukortartalommal rendelkeztek. A szakemberek a laboratóriumban többek között a pezsgők alkohol-, cukor- és savtartalmát, széndioxid-tartalmát, valamint azok jelölését vizsgálták.

A Nébih szakemberei egy esetben találtak jelölési hibát: a címkén megjelölt édességi kategória nem egyezett a termék tényleges cukortartalmának megfelelő édességi kategóriával. Emiatt a hivatal az érintett vállalkozót figyelmeztetésben részesítette, és kötelezte a hiba javítására.

Ezek a pezsgők lettek a legjobbak

A borászati szakemberek és laikusok alkotta kóstolócsapat tagjai szín, tisztaság, gyöngyözés, illat, valamint íz, zamat és összbenyomás alapján is értékelték a termékeket.

Az összesített eredmények alapján a Törley Fortuna édes illatos minőségi pezsgő nyerte el leginkább a kóstolók tetszését. Második lett a Hungaria Sweet Style édes fehér illatos minőségi pezsgő, míg harmadikként a Törley Excellence sárga muskotály édes fehér pezsgő végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!