Grincsek figyelem!

2019.10.11. 14:04

Boldogabbak, akik hamarabb kezdenek készülődni a karácsonyra

Elkezdődött a visszaszámlálás, kevesebb, mint 80 nap van karácsonyig.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Kamil Macniak

Kevesebb, mint 80 nap van karácsonyig. A visszaszámlálás elkezdődött. Már találni olyan üzletet, ahol szaloncukor, és csoki Mikulás sorakozik a polcokon. Sokak szerint elrontja a decemberi ünnepi hangulatot a tény, hogy egyre korábban kezdődik az ünnepi készülődés. Azonban különösen a Grincsek figyelmébe ajánlják azt, a pszichológusok által írt tanulmányt, amely szerint boldogabbak azok az emberek, akik korábban kezdenek el készülődni a karácsonyra írja a Diéta és fitnesz.

„Sok emberben indít el egyfajta nosztalgikus, boldog emlékeket felidéző folyamatot a karácsonyi készülődés. A sütemények jellegzetes illata, az égősorok, a karácsonyi zenék jó hatással vannak az emberek mentális egészségére, mivel a boldog, gondtalan gyermekkort idézik fel számukra”

magyarázta Steve McKewn pszichológus, majd hozzátette, hogy egy szorongással teli, stresszes világban élünk, és az emberek szomjaznak olyan morzsákra, amelyektől boldogabbak lesznek. A karácsonyi dekorációk, a készülődés izgalma, az unalomig ismert dalok, pedig pontosan ilyen érzést váltanak kell belőlünk.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!