fejlesztés

2020.11.24. 13:48

Családi szobákat alakítottak ki a Szent János Kórházban (videó)

Egy épületszárnyban, amely eddig nem a betegellátást szolgálta, nagy szobákat és vizesblokkokat alakítottak ki.

Budapest, 2020. november 19. A Szent János Kórházból távozó idõs, maszkot viselõ beteg kerüli a tömegközlekedést, inkább gyalog indul haza. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Nagy Zoltán

Családi szobákat alakítottak ki a Szent János Kórházban a családbarát szülészet fejlesztésének részeként – ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

Novák Katalin a kórházban tett látogatásáról beszámoló felvételen azt mondta: a fejlesztés a Családbarát szülészet pályázati program része.

Takács Péter, a kórház főigazgatója közölte: egy épületszárnyban, amely eddig nem a betegellátást szolgálta, nagy szobákat és vizesblokkokat alakítottak ki.

A második fázisban a koraszülöttrészleget fejlesztik: adaptációs szobákat hoznak létre, ahol csecsemőjével együtt lehet az édesanya. A tetőtérben pedig anyaszobákat alakítanak ki – tette hozzá.

A videóban emlékeztettek: a kórház ingyenes, online szülésfelkészítő tanfolyamot indít. A kurzus a Szent János Kórház honlapján érhető el – mondta Novák Katalin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!